Thuis in Jouzelf Podcast

Thuis in jouzelf - Opgebrand, of Vuur voor je leven voelen?

Video afspelen

Podcast #3 – Burn-out, alternatief wonen, de zoektocht binnenin jouzelf, zwangerschap en moederschap; zijn de thema’s die Chouke en ik aanhalen in deze persoonlijke podcast.

Chouke is een goede vriendin van me en wij kennen elkaar van onze hbo-tijd. We hervonden elkaar gedurende de corona-tijd en leerde elkaar op een dieper niveau kennen. Uit die vriendschap, de steun voor elkaar en de visies die we delen, ontstond uiteindelijk deze podcast waarin Chouke open is over haar proces naar het thuiskomen in haarzelf.
Laat het een inspiratie voor je zijn!

Thuis in Jouzelf - Oordeelloos luisteren, naar Jouzelf & de Ander

Video afspelen
Podcast #2 In deze podcast ga ik met Pasha Elstak in gesprek over iets wat ikzelf een ontzettend belangrijk thema vind: Holding Space. De Kunst van het luisteren, oordeelloos luisteren. Te beginnen bij onszelf. En daarna voor & met de ander. Want hoe vaak en hoeveel luisteren we slechts om te kunnen reageren?

Klik op de tekst om verder te lezen...


Hoe vaak heb jij je zelf onbegrepen, ongehoord en ongezien gevoeld; door een ander, maar ook door jouzelf. Velen van ons hebben zo'n grote bereidheid als het gaat om ten dienst te staan voor de ander, maar, gehoor geven aan onze eigen behoeftes.. dat werkt in de praktijk vaak toch anders.

Heather Plett heeft het boek 'The art of Holding Space' geschreven. Pasha en Mayke Smit hebben dit boek vertaald naar het Nederlands. In mijn ogen is het boek stof voor ieder mens om zich in te verdiepen. Mijn wens is dat we massaal beter worden in Space Holding. Te beginnen met en voor onszelf. Daarna voor de ander. Want, zoals zo mooi in het gesprek gezegd werd; 'doe eerst je eigen zuurstofmasker op, voordat je die ander daarmee kunt helpen.'

Vond je dit gesprek van waarde? Delen, Liken of Abonneren wordt heel erg gewaardeerd door mij, Pim en diegene waarmee we de podcasts opnemen. Spread the word. Dank jullie wel!

Oudere podcasts & Video's

Bekijk hier oudere podcast en andere video’s!

Video afspelen

Het zijn niet de omstandigheden die je ongelukkig maken, maar je gedachten erover

Na een zware periode, waaronder de opname in de psychiatrie, hervond José haar levensvreugde, kracht en ambities door binnenin haarzelf te kijken. José deelt in al haar kwetsbaarheid, puurheid en vanuit kracht haar pad met ons waarin ze ervaringen en inzichten deelt. Ik ben haar mega dankbaar voor dit open gesprek, haar verhaal en haar voorbeeld. Laat het een inspiratie voor je zijn.
Video afspelen

Is het huidige normaal wel zo normaal?

‘Is het huidige normaal wel zo normaal?’ is een introductievideo.
Video afspelen

Groot onderhoud van onze Noor

Groot onderhoud van onze Noor
Video afspelen

Meet our new Home 🛳🌊💙

Meet our new Home 🛳🌊💙

Doneer

Elke donatie, hoe klein ook, helpt ons om nog meer kwalitatief goede, waardevolle en inspirerende podcasts de wereld in te brengen.